Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

O Γιάννης Αγγελάκας & Οι Επισκέπτες- Από 'δω και πάνω


Μια περίεργη συνεργασία με αποτέλεσμα έναν από τους κορυφαίους ροκ δίσκους της τελευταίας δεκαετίας. Το "Από δω και Πάνω" είναι ένας δίσκος παράξενος μουσικά γι’ αυτό μου αρέσει τόσο πολύ. Σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί αμιγώς ροκ, αλλά δεν ξέρω και τι άλλο μπορεί να θεωρηθεί.

Στίχοι, γραμμένοι από τον Αγγελάκα, συνοδεύονται από τα δικά του μοναδικά φωνητικά και παίζονται από την μπάντα-ορχήστρα, τους Επισκέπτες. Αν και ακολουθούν το κλασσικό ροκ οργανόγραμμα με ντράμς και ηλεκτρική κιθάρα, οι Επισκέπτες  χρησιμοποιούν ψυχεδελικούς ήχους εμπλουτίζοντας τους με βαλκανικά παραδοσιακά στοιχεία καθώς  υπάρχουν τρία είδη πνευστών και μπαγλαμάς , αλλά και με λίγο από… τζαζ  που δίνει το κοντραμπάσο.

Οι ηλεκτρονικοί ήχοι μπερδεύονται με την παράδοση, την ροκ, το σκοτάδι, την ποίηση, το ρεμπέτικο. Το αναλογικό με το ψηφιακό.  Ο τραγουδιστής από τις γνωστές σε όλους μας Τρύπες μαζί με ένα συγκρότημα που συνδυάζει ήχους  με πάνω από 10 διαφορετικά όργανα. Το αποτέλεσμα; Μοναδικό! Απολαύστε το.

Βοο




1 σχόλιο:

  1. Εύγε! Πολύ αξιόλογος δίσκος και ήχος! Αν και δεν έχω ασχοληθεί με άλλες του solo κυκλοφορίες (νομίζω έχει βγάλει και κάποιο soundtrack).

    Πολύ ενδιαφέρων και ο σουρεαλιστικός(;) στίχος του κομματιού "Επισκέπτες"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή