Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Music Therapy

Trans-Siberian Orchestra

Δεν θα μπορούσα φτάνοντας  τα Χριστούγεννα να μην διαλέξω ένα κομμάτι που θα ταίριαζε στo πνεύμα των εορτών. Βέβαια δεν θα ήθελα να σας κουράσω με συνηθισμένα ή γλυκανάλατα χριστουγεννιάτικα κομμάτια που φαντάζομαι ότι όπου σταθείτε αυτές τις μέρες τα ακούτε (λιγότερο ίσως φέτος γιατί έχουμε μπει σε διάθεση οικονομικής κρίσης, τι να κάνουμε). Έτσι λοιπόν επέλεξα ένα μέταλ ορχηστρικό που έχει μείνει στην ιστορία σαν χριστουγεννιάτικο κομμάτι που όμως από τον τίτλο καταλαβαίνει κάνεις τον προβοκατόρικο χαρακτήρα του. Για αυτή την εβδομάδα λοιπόν Trans-Siberian Orchestra με το Christmas Eve/Sarajevo 12/24!

Το συγκρότημα για όσους τυχαίνει να μην το γνωρίζουν είναι ένα super band − όπως έχει καθιερωθεί ο όρος − που απαρτίζεται από τα ιδρυτικά αλλά και από εποχικά μέλη που ξεπερνούν τα 90. Οι μουσικοί που απαρτίζουν το συγκρότημα έχουν δουλέψει για ΄΄τεράστιες΄΄ παραγωγές σε κλασσικό, ροκ και μέταλ επίπεδο. Είναι επίσης γνωστοί για τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που διοργανώνουν με τις δωρεές να φτάνουν ως τώρα τα 10 εκατομμύρια δολάρια!

Κλείνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι το κομμάτι αποτελεί συν-διασκευή του αυθεντικού Christmas Eve /Sarajevo 12/24 του συγκροτήματος Savatage οι οποίοι αποτελούν και μέλη των Trans-Siberian Orchestra. Μουσική πηγή έμπνευσης αποτέλεσαν φυσικά τα κάλαντα των Αμερικανών καθώς και το God Rest Ye Merry Gentlemen, παραδοσιακό Βρετανικό τραγούδι (για όσους η μελωδία τους φαίνετε γνωστή).

Λοιπόν ας μην σας κουράζω άλλο με λεπτομέρειες. Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές και τα ξαναλέμε την Πρωτοχρονιά!

Β.Χ


3 σχόλια: