Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Music Therapy

Kitarō

Χαίρετε, αγαπημένοι μου αναγνώστες. Ελπίζω να περάσατε φανταστικά στις γιορτές.

Σήμερα επέλεξα ένα κομμάτι από τον μεγαλύτερο Ιάπωνα καλλιτέχνη, τον Kitarō, ο όποιος αποτελεί και έναν από τους θεμελιωτές της NewAge μουσικής. Είχα την τύχη να τον δω ζωντανά σε συναυλία του, και το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι για δυο περίπου ώρες ένιωθα ότι ταξίδευα μέσα σε ένα παραμύθι. Χωρίς υπερβολή, ξεχνάς τον έννοια του χρόνου, και μέσα από τη μουσική του νιώθεις συναισθήματα τα όποια δεν μπορείς να εξηγήσεις.

Ο Kitarō ποτέ δεν έμαθε μουσική. Όλα τα όργανα που παίζει (ηλεκτρονικά και παραδοσιακά) τα έμαθε μονός του πειραματιζόμενος με τον ήχο. Γνωρίζει και συνθέτει σε πάνω από δέκα όργανα. Όπως λέει και ο ίδιος σε συνέντευξη:

« I never had education in music, I just learned to trust my ears and my feelings. This music is not from my mind. It is from heaven, going through my body and out my fingers through composing. Sometimes I wonder. I never practice. I don't read or write music, but my fingers move. I wonder, 'Whose song is this?' I write my songs, but they are not my songs»

Αξίζει να σημειώσω ότι η μουσική του καταχωρείται και ως Meditation, δηλαδή το είδος της μουσικής που χρησιμοποιείτε για χαλάρωση και αποβολή του στρες και σε γεμίζει θετική ενέργεια και αισιοδοξία. 

Απολαύστε λοιπόν ένα από τα καλύτερα κομμάτια του, ζωντανά από τον αρχαίο ναό Yakushi-Ji στην Ιαπωνία.

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά. Να είστε γεμάτοι υγεία, αγάπη και γαλήνη.

      Β.Χ

4 σχόλια:

  1. Ωραίο! Μουσική που σε ταξιδεύει, μου θύμισε κάτι ιαπωνικά παιχνίδια ρόλων που έπαιζα παλιά!! Πολύ ψαγμένη μουσική κύριε Β.Χ και ο Kitarō το νιώθει στο πετσί του στο live.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ευχάριστο και χαλαρωτικό κομμάτι... αυτόν θα 'πρεπε να τον ψάξω καλύτερα, είχα ακούσει κάτι στο παρελθόν, πάντως μου άρεσε πολύ το και Silk Road theme. Αυτοδίδακτος κιόλας... μάγκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαγευτικό κομμάτι. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετική επιλογή καλλιτέχνη Β.Χ. Μου έδωσε το έναυσμα να αναζητήσω τον Kitaro στο you tube να χαλαρώσω και να ταξιδέψω με τη μουσική του. Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή